top of page
IMG_9603_edited.jpg

Bomenkap

U wilt één of meerdere bomen laten kappen. Dat proces is nog best een klus. Als gecertificeerd European Treeworker hebben wij jarenlange ervaring en voeren graag een snelle en veilige bomenkap voor u uit. 

   

Een boom laten kappen - maak kennis met uw boomverzorger
Als u contact met ons opneemt om één of meerdere bomen te laten kappen, beginnen we met een inspectie van de situatie op locatie. Deze inspectie is gratis en vrijblijvend. Wij bespreken ter plaatste met u wat de mogelijkheden zijn. Het is namelijk zo dat de ene boom het snelst en veiligst verwijderd kan worden met een autohoogwerker terwijl een andere boom klimmend verwijderd moet worden omdat de boom met machines niet te bereiken is. Tevens overleggen wij met u of u de stobbe/wortels van de boom ook wilt verwijderen. Dit is een veel gekozen optie in verband met bijvoorbeeld de aanleg van nieuwe bestrating of in het kader van een herplantplicht van een nieuwe boom. Nadat wij uw wensen hebben doorgesproken, sturen wij u zo snel mogelijk een offerte waarin u een duidelijk overzicht ontvangt van de uit te voeren werkzaamheden en de bijbehorende kosten. Besluit u de boom of bomen door ons te laten kappen dan plannen wij in overleg met u een datum in om de kapwerkzaamheden uit te voeren. 
 

European Tree Worker

De boomverzorgers van De Jong Boomverzorging zijn gecertificeerd European Tree Worker. Dat wil zeggen dat onder andere het klimwerk dat wij uitvoeren veilig en efficiënt gebeurt. Hierdoor kunnen wij schadevrij werken, wat voor zowel u als voor ons erg belangrijk is tijdens het uitvoeren van kapwerkzaamheden. Wij klimmen langs de stam omhoog met verschillende klimtechnieken. Vervolgens zagen we de zijtakken een voor een af zodat alleen de stam overblijft. Omdat er meestentijds beperkt of geen ruimte is om de takken te laten vallen kiezen we - in het kader van schadevrij werken - er in de meeste gevallen voor om de takken veilig af te vangen met afvanglijnen. Nadat de takken zijn verwijderd, wordt ook de stam in gedeeltes naar beneden gehaald. Dit doen we altijd in veilige stukken zodat er geen schade ontstaat aan uw eigendommen.

 

Hout versnipperen
Vanuit veiligheidsoverweging werken wij altijd in tweetallen. De grondman begeleidt de klimmer tijdens het klimmen. De grondman zorgt dat de takken van de boom afgevoerd worden uit uw tuin naar de houtversnipperaar. Het stamhout kan in overleg met u achterblijven in de tuin zodat u dit kunt gebruiken als haardhout. Wanneer u het stamhout ook wilt afvoeren kan dit in overleg georganiseerd worden. De stam wordt standaard iets boven het maaiveld afgezaagd zodat u er vrijwel geen hinder meer van hebt.
 

Stobbenfrezen

Wilt u de wortels ook verwijderd hebben dan kunt u dat vooraf aangeven dan calculeren wij in de offerte ook het frezen van de stobbe.
Aan het einde van de werkdag wordt alles aangeveegd en al het zaagsel afgevoerd zodat de werklocatie schoon achterblijft.

bottom of page