top of page
IMG_9395_edited.jpg

Bomensnoei

U wilt in de toekomst de boom in uw tuin behouden. Er kunnen diverse oorzaken zijn om begeleidingssnoei toe te passen aan de bomen in uw tuin. 

  • U wilt voldoen aan de wettelijke zorgplicht als boomeigenaar.

  • Sommige bomen staan zeer dichtbij woningen. Het kan dan helpen om de kronen in te nemen zodat de bomen in de toekomst beheersbaar blijven.

  • Bomen met een slechte conditie hebben vaak veel dood hout in de kroon. Voor de veiligheid is het belangrijk dit er tijdig uit te halen.

 

Autohoogwerker
Onze boomverzorger komt vooraf bij u langs en inventariseert de mogelijkheden om uw boom veilig en efficiënt te kunnen snoeien. Afhankelijk van de locatie gebruiken wij klimtechnieken of maken wij gebruik van onze autohoogwerker. De boomverzorgers van De Jong Boomverzorging zijn gecertificeerd European Tree Worker. Dat wil zeggen dat onder andere het klimwerk dat wij uitvoeren veilig en efficiënt gebeurt. Hierdoor kunnen wij schadevrij werken, wat voor zowel u als voor ons erg belangrijk is tijdens het uitvoeren van snoeiwerkzaamheden. Wij klimmen langs de stam omhoog met verschillende klimtechnieken. 

 

Wij zijn tevens in het bezit van een eigen autohoogwerker met een reikwijdte van 25 meter. Wij kunnen daardoor hoge bomen gemakkelijk snoeien en bomen op moeilijk bereikbare plekken beter bereiken. 

 

Snoeiafval
De Jong Boomverzorging snoeit altijd met twee boomverzorgers. Een van de boomverzorgers snoeit het dode hout uit de boom en verwijdert eventuele laaghangende takken. Ook eventuele probleemtakken worden door ons verwijdert, zodat de leefomgeving om uw boom weer veilig is en de boom gezond blijft. De andere boomverzorger stapelt het snoeiafval op hopen. In overleg met u versnipperen wij de takken en klein stamhout in onze versnipperaar. Vervolgens voeren wij het snoeiafval af zodat uw tuin netjes verzorgd achterblijft.

   

bottom of page