top of page
Eikenprocessierups_edited_edited.jpg

Bestrijding eikenprocessierups

 

Als onderdeel van onze brede dienstverlening binnen de boomverzorging doen wij al een aantal jaren actief in het bestrijden van de eikenprocessierups.

 

Overlast eikenprocessierups

Deze rups veroorzaakt grote overlast door de extreme jeuk die ontstaat als mens en dier in contact komt met deze rups. De ervaring van de laatste jaren heeft ons geleerd dat de grootste overlast van deze rups ontstaat richting het eind van mei, begin juni. Omdat de natuur zich nooit exact laat voorspellen kan hier per jaar een verschil in optreden.

 

Autohoogwerker

Wij als De Jong Boomverzorging kiezen er vooral voor om de nesten weg te zuigen zodra de overlast optreed. Dit doen wij met autohoogwerkers met 25 meter mastlengte zodat wij nesten op alle mogelijke plaatsen in de boom kunnen wegzuigen.

 

Wegzuigen van nesten

Deze methode is het meest veilig voor het milieu, het voorkomt dat andere soorten ook vernietigd worden door bespuiting met bestrijdingsmiddelen.

Daarnaast is het een definitieve methode; dat wil zeggen dat het gehele nest dat weggezogen wordt direct volledig verwijderd is. De overlast van dit nest is gelijk weg.

 

Brandharen

Zodra de brandharen overlast gaan geven, ontvangen wij jaarlijks veel aanvragen voor de bestrijding hiervan.

Omdat wij in deze drukke periode zo efficiënt mogelijk willen werken, vragen wij u om bij voorkeur via mail of whatsapp contact met ons op te nemen.

Wij sturen u dan een document waarin onze werkwijze en tarieven exact uitgelegd worden zodat u vooraf wat de werkwijze en kosten zijn.

bottom of page